Központi porszívó rendszerek!

A központi porszívórendszer mûködési elve és alkatrészei :

A központi porszívó gép rendszerint a lakótéren kívüli helyre van telepítve (pince. garázs, stb. ), ahol nem okoz gondot a gép zaja, illetve ahonnan a gép által beszívott levego a szabadba vezetheto. A gép a falra, fixen van felszerelve. A tápfeszültséget egy 230V-os dugaljból kapja a gép. A speciális csõrendszer az épület aljzatbetonjába, falaiba van beépítve. A csõrendszer egyik végén a porszívó gép a másik végén pedig a fali csatlakozók vannak felszerelve. A csõrendszerrel párhuzamosan egy kéteres gyengeáramú elektromos vezeték van kiépítve (24 V), mely lehetõvé teszi a porszívó gép be- és kikapcsolását a fali csatlakozón keresztül. A villamos vezeték egyik vége a fali csatlakozóba, másik vége pedig a porszívó gépbe van bekötve.

 


Ha takarítani szeretnénk, akkor a gégecsõ végét be kell dugnunk a fali csatlakozóba és ekkor a gégecsõ végén található fémgyûrû zárja a 24 V-os áramkört, így a porszívó motor elindul. Amikor kihúzzuk a gégecsövünket a fali csatlakozóból akkor az áramkör megszakad és a porszívó motor leáll.

A porszívó gépek vákuumot állítanak elõ és ennek segítségével tudják a csõrendszeren keresztül a port szennyezõdéseket és a levegõt szállítani. Takarítás közben a gégecsövünkön keresztül jut be a csõrendszer beszívó ágába a por és a piszok, amely kb. 72 km/h sebességgel jut el a porszívó gépbe. Itt egy szûrõrendszeren át a tisztított levegõ a kifúvó ágba jut, ami az épületen kívülre a szabad levegõre van kivezetve. Így minden olyan por (pollen poratka, mikroporok) amit a hagyományos porszívó gép szûrõje sem tud megszûrni 100%-osan kikerül a közvetlen környezetünkbõl.

A háziasszonyok munkáját jelentosen megkönnyíti a konyhai szemétlapát adapter beépítése, amely a konyhaszekrény lábazatába van beépítve. Az adapter szintén a rendszer része, így az eléje söpört morzsákat, kisebb konyhai szemeteket egy kar elfordításával egyszeruen beszippantja.

 


A központi porszívó rendszer már nem csupán kertes házakban alkalmazható, de lakótelepi lakásokba is beépítheto. A központi gépet akár az erkélyre, akár a lakótérbe helyezzük, a legfontosabb, hogy a beszívott levego az allergiát okozó anyagokkal együtt a szabadba távozhasson. Ez csak a központi porszívó rendszerrel érheto el.

A központi porszívórendszer elõnyei :

- Egészséges, mert a felszívott por, piszok az elszívott levegõvel együtt a lakótérbõl/irodából 100%-osan kijut, egyúttal az allergiát okozó polleneket, poratkákat is eltávolítja. A megszokott hordozható porszívók a takarított helyiségbe visszafújják a többé- kevésbé szûrt levegõt, mely a bútorra, padlóra leült port felveri, így az már nem takarítható fel. Az íly módon felvert vagy visszafújt port belélegezve erõsebb allergiás tünetek jelentkeznek, mint ha nem is takarítottunk volna;

- A takarítás után a légmozgás megszûnése következtében a levegõ portartalma pár óra alatt újra leül a bútorokra, a padlóra, így a takarítás nem eléggé hatékony. Ez az oka, hogy a központi porszívóval kevesebbszer kell takarítani (gyakorlati tapasztalat alapján);

- A takarítás csendes, csak a légmozgás hangja hallatszik;

- A takarítás könnyû, mert a nehéz gép helyett csak a gégecsövet kell mozgatni.

- Nagy portartály következtében ritka ürítési igény (4-8 hónap használat karbantartásmentesen)

Lakás, ház, irodai felhasználás: A központi porszívó rendszer zajmentes, gyors, fizikailag megkönnyíti a takarítást, hiszen nem kell a nehéz takarítógépet és az elektromos zsinórt magunkkal vinni, és szintek között mozgatni. A különbözo takarítófejekkel a legkisebb sarkot i s el lehet érni.
Autóipari felhasználás: A porszívó rendszer speciális kialakítása révén fényezomuhelyekben tökéletes porelszívást biztosít. Gépkocsi szervízekben jelentosen megkönnyíti a gépjármuvek takarítását.

 


 

A rendszer az alábbi területeken is kivállóan alkalmazható:


· Kommunális intézményekben leginkább a vizes rendszer alkalmazható, hiszen így a fertotlenítés hatékonyan és könnyen megoldható.
· Ipari üzemekben is rendkívül praktikus a központi porszívó rendszer használata, mivel a különbözo funkciójú szívó fejek szinte minden fajtájú é s méretu felületen alkalmazhatók.
· A rendszerre csatlakoztatható szívófej segítségével a fogtechníkai laborokban keletkezelt csiszolás apró szemcséi gyorsan és hatékonyan eltávolíthatók.
· Szállodákban, panziókban a gép zaja nem zavarja a vendégek nyugalmát, így a takarítás szinte észrevétlen és gyors.
A központi porszívó rendszer kiépítését
A központi porszívó rendszer kiépítését két lépésben kell elvégezni. Fontos tudni, hogy az építkezés aktuális szakaszában elegendo csak az alapszerelést elvégezni, a motor felszerelése a késöbbiekben bármikor (akár évek múlva is) lehetséges. Amennyiben az alapszerelés nincs a kello idoben elvégezve, úgy a késöbbiekben nem, vagy csak nehezen kivitelezheto a rendszer.
Kész épület esetében a csöveket falon kívül vezetjük el, elrejtve a sarkokban, elkerülve ezzel a falak vésését.
Eloször a rendszerhez szükséges csohálózatot kell kiépíteni speciálisan erre a célra szolgáló antisztatikus vákuumcsovel. Ezt a muveletet a vízszigetelés után, de az aljzatbetonozás elött kell elvégezni, vakolás elött, vagy után. Attól függ, hogy milyen sorrendben építik a házat! Ebben a stádiumban kerülnek helyükre a fali csatlakozó aljzatok, kiépítésre kerül a konyhai adapter, valamint a motor helye is. Elkészítjük továbbá a kifúvó csövet is. Többszintes épület esetében lehetoség van még vakolás elött beépíteni a falba kerülo csöveket, majd vakolás után elhelyezzük az aljzatbetonba való csoszakaszt. Ekkor építjük ki a központi gép automatikus indítására szolgáló elektromos vezérlést is. Második lépés a már elkészült házba, épületbe a központi gép felszerelése, a konyhai lapát, ill. a fali csatlakozók felszerelése, a rendszer beüzemelése. Ilyenkor a már elokészített helyre felszereljük a gépet, beüzemeljük, és átadjuk a kész rendszert. A garancia ido ettol a naptól kezdodik, ami csak a számlával együtt érvényes. A központi gép kiválasztása, jó tanácsok:
A központi porszívógép kiválasztásánál figyelembe kell venni a beépített csohálózat nagyságát, fali csatlakozók számát, illetve a porszívózás gyakoriságát.
Természetesen egy szálloda, vagy panzió takarítására szánt gépnek más paraméterrel kell hogy rendelkezzen, mint egy egyszintes családi házénak.
Típusválasztásnál kérjük vegye figyelembe szakemberünk tanácsát.
Rendszerünk teljesítménye csak szakszeruen tervezett és kivitelezett hálózat esetén garantált! Ne bízzon meg olyan kivitelezot a rendszer kiépítésével, aki nincs kelloen felkészülve, nincs tapasztalata, és nincs megfelelo referenciája. Egy nem megfeleloen tervezett, kivitelezett rendszer sokszor nehezen javítható hibát, bosszúságot okoz a megrendelonek. Cégünk hitvallása, hogy a legjobb reklámot a megelégedett ügyfelek biztosítják. Erre bizonyíték az elmúlt évek alatt a több mint 200 kiépített rendszer. Erosségünk a több éves szakmai tapasztalat, egyedi igények gyors, pontos kivitelezése. Határidok és árak maximális tartása.


Tartozékok, kiegészítok:


A rendszerhez különbözo tartozékok, kiegészítok rendelhetok:
· Kapcsolós takarítókészlet: kényelmessé teszi a takarítást, jelentos komfortérzetet nyújt. Alkalmazásával nem kell a fali csatlakozóból kihúzni a gégecsövet ha csörög a telefon, vendég jön, vagy jó musor van tévében. A nyélbe épített kapcsoló segítségével a gép kikapcsolható.
· Teleszkópos fémnyél: tartása stabil, kényelmes porszívózás végezheto használatával. Hossza tetszolegesen beállítható.
· Hangtompító: jelentosen csökkenti a gép által kifúváskor keltett zajt.
· Fali tartó: Kényelmesen tárolható rajta a gégecso, ill. takarítókészlet.
Vizes ülepíto tartály: használatával folyadék is felszívható, anélkül hogy az a rendszerbe kerülne. Egyéb tartozékokról, újdonságokról személyesen tudom tájékoztatni a kedves érdeklodoket. Mail:legmeres@legmeres.hu

 

A rendszer ára:

 

A központi porszívó rendszert nem kell teljes egészében kivitelezni egyszerre!
Fontos, hogy az építkezés során legalább az alapszerelés legyen elkészítve, ez ugyanis jelentõsen megkönnyíti a késobbiekben a rendszer beüzemelését.

Elsõ lépés: a csohálózat kiépítése az építkezés aktuális szakaszában az aljzatbetonozás elott.
Ez az összeg egy 130-170 nm-es egyszintes családi ház esetében hozzávetolegesen 100-120 ezer Ft, mely az anyagot és a munkadíjat is tartalmazza.

 

Második lépés: a hálózat kiépítésének a központi gép felszerelése és a takarítókészlet átadása, a rendszer beüzemelése.
Ez az ár függ a rendszer nagyságától, a megrendelo igényétol. Motor 97.450Ft-tól kapható.


Az írásbeli árajánlat díjmentes!
Amennyiben a mi álltalunk adott árajánlatnál kedvezobbet kapnak ugyanarra a termékre, szolgáltatásra, azt jelezzék felénk, és mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy Ön járjon a legjobban.Bízunk benne, hogy felkeltettük érdeklõdését és Ön is hamarosan megismerheti a komfortos porszívózás minden elonyét.Forrás: http://szak-emberek.hu/kozpontiporszivo/porsz.html